منظور از آینده کتاب، ایجاد کتابهای تعاملی ، متحرک و زنده است که می تواند احساس خواننده را تغییر دهد.
پیش آگاهیها همواره، درباره چگونگی تأثیر فناوری بر تغییر شکل کتابهای کاغذی قرنها با ما بوده است؛ ظهور هر رسانه جدید از جمله روزنامهها ، عکاسی ، رادیو ، فیلم ، تلویزیون ، بازیهای ویدئویی و اینترنت در این تغییر نقش داشته اند.
کاربرد فناوری به سرعت موجبات تغییر در صنعت نشر کتاب و کتابداری آینده و تبدیل آن به یک اصل اساسی در جهان را فراهم کرده است.
کتابهای الکترونیکی ارائه شده در حوزه عمومی ، موجب دسترسی آسان به طیف عظیمی از مطالب مؤثر برای خوانندگان دیجیتال میشود.
یک کتابخانه دیجیتالی شامل مجموعه ای از اسناد ،مقالات، مجلات ، کتاب، تصاویر، فایلهای صوتی و فیلمها در قالب الکترونیکی و قابل دسترس در اینترنت با قابلیت به روز رسانی است.
اکوسیستم راه اندازی کتابهای دیجیتالی که در اوایل سال ۲۰۱۰ پدیدار شد ، موجب دسترسی مخاطبان به کل کتابخانه در دستگاهی است که وزن آن کمتر از یک کتاب کوچک است که به ندرت نیاز به شارژ دارد.
گسترش فناوری و خدمات جدید، اقتصاد نویسنده را تغییر داده است.
تقریباً نیمی از درآمد نویسندگان اکنون از کتابهای منتشر شده به صورت مستقل حاصل می شوند.
امکان ذخیره سازی اطلاعات بر بستر اینترنت و ابر و غلبه کتابخانههای دیجیتالی بر محدودیتهای فیزیکی ، طیف وسیعی از ویژگیهای جستجو را توسعه دادهاند که میتواند دسترسی به مجموعه ای از دادهها را تسهیل کند.
پیشرفتهای فنی ، کتابهای صوتی را به یک تجربه عالی تبدیل کرده است ، کیفیت بالاتر ، عمر بهتر باتری و هدفونهای بلوتوث ارزانتر ، همه گیرشدن اتصال و همگام سازی ابری چند دستگاهه بازار کتاب را تحت الشعاع قرار داده است.
طبق آمار ، کتابهای صوتی تنها در سالهای اخیر توانسته سهم قابل توجهی از بازار چاپ را به دست آورد. کتابهای صوتی ، به ۲.۵ میلیارد دلار درآمد در سال ۲۰۱۷ رسیده و در سال ۲۰۱۸ توانسته ۷/ ۲۲درصد رشد نسبت به سال قبل داشته است.